EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

A NAV tájékoztatása az adó 1% felajánlásáról

A Nemzeti Adó és Vámhivatal 2018 óta az egyházak számára szóló szja 1%-os felajánlásokat a következő években automatikusan figyelembe veszi, így aki nem akar változtatni a korábbi döntésén, nem kell minden évben az egyház számára tett rendelkezését újra és újra benyújtania. De akkor sincs baj, ha valaki ismét benyújtja egyházunkra vonatkozó nyilatkozatát. 

Aki tavaly egyházunkra vonatkozó, formailag érvényes nyilatkozatot tett, annak idén egyházi adó 1 százalékának felajánlásával nincs teendője. A NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi ezt a nyilatkozatot, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal  nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza.

Az automatizmus a civil kedvezményezettek és a költségvetési előirányzat számára tett felajánlásoknál nem működik. A civil szervezetekre és a költségvetési előirányzat javára minden évben meg kell tenni a rendelkezést.

Aki tavaly nem nyilatkozott adója 1 százalékáról, az 2019. május 20-ig megteheti, erről további információt honlapunkon találnakHa nem szeretnének élni a több évre szóló nyilatkozat jelentette könnyítéssel, akkor akár minden évben benyújthatják a bevett egyházra szóló nyilatkozatot.

De a tavaly életbe lépett automatizmus értelmében kényelmesebben is eljárhatnak. Ha ugyanis valaki a 2018-ban tett, bevett egyházra szóló érvényes nyilatkozatokát idén nem kívánja módosítani, egyszerűen üresen kell hagynia a nyilatkozati lap „A kedvezményezett technikai száma, neve” mezőit!

További információk a NAV honlapján

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

Református egy százalék

Elolvasom

Visszavonásig érvényes

Elolvasom

Ajánld fel 1%-od!